فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال شانزدهم شماره 5 (پیاپی 74، امرداد 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نعیمه اکبری ترکستانی، مهتاب عطارها، طوبی حیدری، لیلا امیری فراهانی، نسرین روزبهانی صفحه 1
    زمینه و هدف
    افسردگی یکی از شایعترین مشکلات زنان در دوران یائسگی است. مطالعه حاضر با هدف تاثیر بذر شنبلیله (حاوی دیوسژنین)بر افسردگی حاصل از یائسگی در زنان یائسه شهر اراک در سال 1390 انجام شد.
    مواد و روش ها
    طی یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده دوسوکور 60 خانم با شکایت افسردگی حاصل از یائسگی وارد مطالعه شدند.. تست افسردگی بک بر روی زنان یائسه انجام و نمونه هایی که شرایط ورود به مطالعه داشتند، وارد مطالعه شدند. نمونه ها به طور مساوی و تصادفی در دو گروه بذر شنبلیله (6 گرم)روزانه که حاوی25 میلی گرم دیوسژنین است و سوربیتول (25 گرم روزانه) به مدت 8 هفته متوالی قرار گرفتند قبل و پس از 8 هفته از شروع مداخله پرسشنامه بک تکمیل گردید و نمرات مذکور با استفاده از نرم افزارSPSS وآزمون آماری پیرد قبل و بعد از مداخله مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر میانگین نمره افسردگی خانم ها پس از 8 هفته استفاده بذر شنبلیله حاوی دیوسژنین و سوربیتول نسبت به نمره قبل از مداخله کاهش یافت و این اختلاف معنادار بود ودر مقایسه بین دو گروه نیز اختلاف معناداری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های پژوهش حاضر دیوسژنین موجود در 6گرم بذر شنبلیله در روز، برای 8 هفته استفاده موجب کاهش افسردگی حاصل از یائسگی می گردد.هرچند نیاز به مطالعات دیگری با طول مدت بیشتر و دوزهای بالاتر قبل از هر توصیه ای احساس می گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی، دیوسژنین، دانه شنبلیله، یائسگی
  • علیرضا جمشیدی فرد، هاله رفیع پور، فردین فرجی فرجی صفحه 8
    زمینه و هدف
    مطالعات بالینی متعددی ملاتونین را به عنوان یک عامل محافظ در بیماری های تخریب کننده نورونی معرفی کرده اند که مقدار آن در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس کاهش می یابد. بیماری باعث تاری دید، التهاب مردمک و دوبینی نیز می شود. هدف اصلی این مطالعه، بررسی تاثیر ملاتونین بر ویژگی های بینایی در مبتلایان به مالتیپل اسکلروزیس بوده است.
    مواد و روش ها
    در یک طرح مداخله ای شبه تجربی، تایید شده توسط کمیته اخلاقی پژوهش در دانشگاه، از 34 بیمار (9 مرد و 25 زن داوطلب) مالتیپل اسکلروزیس تثبیت شده عضو انجمن ام اس برای شرکت در مطالعه دعوت شد. میانگین مقیاس گسترده وضعیت ازکارافتادگی آنها 3.14 بود و درمان های متداول خود را ادامه می دادند. در مراحل مختلف برای ارزیابی بینایی از پرسشنامه استاندارد عملکرد بینایی و پتانسیل های برانگیخته بینایی استفاده شد و سطح سرمی ملاتونین نیز با روش الیزا اندازه گیری گردید. بررسی ها بعد از مصرف اولین قرص و پس از مصرف چهارده شب، در روز شانزدهم تکرار شدند.
    یافته ها
    افزایش سطح سرمی ملاتونین در همه بیماران معنی دار بود. همچنین نمرات پرسشنامه ها بهبود معنی دار عملکرد بینایی را نشان دادند و بجز تغییرات زمان تاخیر امواج 75 N در چشم چپ، زمان تاخیر امواج 100 و 145 هر دو چشم و 75 چشم راست به صورت معنی داری کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج ما بهبود مشخص علائم بینایی را بعد از مصرف روزانه 3 میلی گرم ملاتونین پیشنهاد می کند ولی بهتر است مطالعات بیشتر و کارآزمایی های بالینی کافی انجام شود قبل از اینکه از این بیماران خواسته شود که ملاتونین را روزانه مصرف کنند.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، ملاتونین، عملکرد بینایی، پتانسیل های برانگیخته بینایی، پرسشنامه استاندارد عملکرد بینایی
  • علی خواجه لندی، حسین جعفری، امین محمدی دمیه، پروین برزیده صفحه 19
    زمینه و هدف
    پروتئین های شوک گرمائی (HSP) خانواده ای از پروتیئن ها هستند که نقش حیاتی در نگهداری هموستاز سلولی و محافظت سلول در شرایط استرس زای مزمن و حاد بازی می کنند. هدف تحقیق حاضر بررسی تغییرات پروتئین شوک گرمایی (HSP70) پس از دو آزمون وینگیت و آستراند در دانشجویان دختر می باشد.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی،تعداد 40 دختر (20 نفر ورزشکار و 20 نفر غیر ورزشکار) بصورت داوطلبانه، به ترتیب با میانگین و انحراف معیار، سن (3 ± 3/22) و (2 ± 2/23) سال، قد (5 ± 2/159) و (4 ± 2/161) سانتی متر و وزن (3 ± 3/59) و (2 ± 4/65) کیلوگرم، انتخاب شدند. آزمودنی ها دو آزمون وینگیت و آستراند را با فاصله زمانی 3 روز انجام دادند. نمونه خونی قبل و بلافاصله پس از اجرای آزمون ها و به مقدار 5 سی سی از سیاهرگ بازویی گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش اندازه گیری مکرر بهره گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در میزان HSP70 پس از آزمون هوازی آستراند، افزایش معناداری در بین ورزشکاران و غیرورزشکاران وجود دارد (01/0> P). اما پس از آزمون بی هوازی وینگیت، افزایش معنادار تنها در ورزشکاران (05/0 p<) مشخص گردید و در غیر ورزشکاران تغییر معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مدت فعالیت ورزشی نسبت به شدت آن، بر میزان تولید پروتئین شوک حرارتی، از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین شوک حرارتی، آزمون هوازی، آزمون بی هوازی، زنان جوان
  • سعیده ضیایی، سارا ضیاغم، معصومه سیاحی صفحه 41
    زمینه و هدف
    یائسگی بحرانی ترین دوره تغییرات نامطلوب آنتروپومتریک و پارامترهای متابولیک بوده که با خطر بیماری های قلبی _عروقی همراه می باشد. سندرم متابولیک نقش کلیدی در ایجاد بیماری قلبی- عروقی دارشته و بعنوان یک مشکل عمده در بسیاری از کشورها درآمده است. با توجه به شیوع بالای سندرم متابولیک بخصوص در زنان بعد از یائسگی، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین سن یائسگی و سندرم متابولیک در زنان یائسه، انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت مقطعی برروی 140 زن یائسه سالم غیر چاق که BMIکمتر ازKg/m2 30 داشتند، درسال 1388 درشهر اهواز انجام شد و داده ها از طریق مصاحبه که حاوی اطلاعات دموگرافیک، سن یائسگی، اندکس توده بدن((BMIو اندازه گیری مقادیرHDL-C، FBS، TG سرم بعد از 12 ساعت ناشتا و اندازه گیری فشار خون و دور کمر بدست آمدند و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون چندگانه توسط نرم افزار spss 15 آنالیز شدند.. و از تعریف سندرم متابولیک که توسط پنل سوم درمان بزرگسال (ΙΙΙAdult Treatment Panel) ارائه شده، استفاده شد.
    یافته ها
    بین سن یائسگی و گلوکز ناشتای خون(04/0P=) که یکی از اجزای سندرم متابولیک است ارتباط معنادار منفی مشاهده شد، ولی سن یائسگی با سایر اجزای سندرم متابولیک که شامل تری گلیسرید(28/0P=)، فشار خون سیستول (80/0P=)، فشارخون دیاستول(48/0P=)، دورکمر (08/0P=) و HDL-C (65/0P=) ارتباط معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    افزایش سن یائسگی(یائسگی دیر رس) اثر حفاظتی در برابر قند خون ناشتا دارد.
    کلیدواژگان: سن یائسگی، سندرم متابولیک، زنان یائسه غیر چاق
  • بهناز طاهری، سیامک سمیعی، مهدی پریان، احسان الله غزنوی راد صفحه 49
    زمینه و هدف
    مقاومت دارویی در مایکو باکتریوم توبرکلوزیس یکی از نگرانی های جدی می باشد که محققان و پزشکان با ان مواجه هستد. شناسایی سریع توبرکلوزیس های مقاوم به منظور شروع بی درنگ و مناسب درمان با داروهای خط دوم ضروری می باشد.این امر منجر به افزایش بازده درمان و جلوگیری موثر ازانتقال و گسترش این بیماری مسری خواهد شد. هدف از این مطالعه طراحی روشی مبتنی بر Real-Time PCR جهت تشخیص موتاسیونهای موجود در ناحیه RRDR ژن rpoB می باشد که منجر به مقاومت به ریفامپین در مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می شوند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی ست پرایمر و پروپ توسط نرم افزارهای اختصاصی برای ناحیه RRDR ژن rpoB به منظور شناسایی جهش طراحی شد.برای ارزیابی حساسیت و ویژگی کلینیکی واکنش از نمونه های بالینی استفاده شد که پیش از این مقاومت و حساسیت انها به وسیله تست حساسیت دارویی تناسبی تعیین شده بود.
    یافته ها
    با بررسی بر روی 40 نمونه بالینی(20 مقاوم و 20 حساس) MTB حساسیت کلینیکی این روش 100% در نظر گرفته شد.پرایمر و پروب های طراحی شده تنها به ناحیه اختصاصی RRDR ژن rpoBمایکوباکتریوم توبرکلوزیس متصل می گردند.ویژگی کلینیکی روش راه اندازی شده به طور تجربی و با با بررسی 25 نمونه منفی مورد ازمایش قرار گرفت و معادل 100درصد در نظر گرفته شد و مطالعات بیوانفورماتیکی هیچ گونه واکنش متقاطعی با ژنوم سایر میکرو ارگانیسم ها و انسان نشان ندادند.
    کلیدواژگان: هایب پروب، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، مقاومت به ریفامپین، ژن rpoB
  • علی اصغر فرازی، معصومه صوفیان*، منصوره جباری اصل صفحه 58
    مقدمه

    ما یکوباکتریوم توبرکلوزیس معمولا در ریه ها ایجاد عفونت میکند. اما ممکن است اندامهای غیراز ریه ها را نیز درگیر نماید. هدف این مطالعه بررسی تحلیلی وضعیت بیماری سل خارج ریوی در استان مرکزی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی مقطعی اطلاعات موجود در نرم افزار و دفاتر ثبت اطلاعات موجود درمراکز بهداشت شهرستانها جمع اوری و با کمک نرم افزار اماری SPSS ver.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در مدت فوق جمعا 1787 بیمار مبتلا به سل شناسایی شدند که از این تعداد 24.2% مبتلا به سل خارج ریوی بودند. 9/1 درصدبیماران مبتلا به سل خارج ریوی همراه با عفونت HIV بودند. نسبت جنسی زن به مرد برابر3/1 می باشد. 5/82 درصد از مسلولین خارج ریوی دارای ملیت ایرانی ومیانگین سنی 3/43 سال بود. سل غدد لنفاوی، استخوان و مفاصل و سل پلوربیشترین شیوع را داشتند. همچنین سل خارج ریوی بطور معنی داری در جنس مونث، سن 55-15 بیشتر بوده و تاخیر در تشخیص ان بیشتر از سل ریوی است و برعکس میزان عود در سل ریوی بطور معنی داری بیشتر از سل خارج ریوی است.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه نسبت سل ریوی اسمیر مثبت به مجموع سل ریوی اسمیر منفی و سل خارج ریوی کمتر از یک می باشد و همچنین بالاتر بودن تاخیر تشخیص سل خارج ریوی لازم است نسبت به اموزش پزشکان و کارکنان بهداشتی درمانی در زمینه اشنایی بیشتر با سل خارج ریوی و راه های تشخیص ان برنامه ریزی بیشتری انجام شود.

    کلیدواژگان: سل خارج ریوی، استان مرکزی، سل ریوی
  • کیهان قطره سامانی، عفت فرخی، مرتضی هاشم زاده، اسفندریار حیدریان صفحه 67
    مقدمه
    مطالعات نشان داده که فعالیت پارا کسوناز1 در بیماران مبتلا به تنگی عروق کرونر کاهش دارد. تغییر C به T در ناحیه -107 پروموتر مهمترین شاخص تعیین کننده ژنتیکی سطح پارا کسوناز 1در سرم است. از آنجایی که ترکیب اسیدهای چرب فسفولیپیدهای HDL بر فعالیت آن موثر است می توان با بررسی این تغییر تاثیر بهتر داروهای رایج را پی گیری نمود ودر درمان دارویی در نظر گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 131 نفر با LDL بالای 130 میلی گرم در دسی لیتر بعنوان گروه مورد و 134 نفر با LDL کمتر از 130 میلی گرم در دسی لیتر به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه و نتایج حاصل از آزمایشات بیوشیمی و مولکولی بدست آمد. در صد اسید های چرب موجود در فسفو لیپید ها با تکنیک گاز کروماتوگرافی تعیین گردید.
    نتایج
    فعالیت آریل استرازی تحت درمان با لواستاتین تغییرات قابل توجهی نداشت ولی فعالیت پاراکسونازی به دنبال درمان با لواستاتین در ژنوتیپ CC پلی مورفیسم C/T107- افزایش قابل توجه تری داشته است. درصد اسیداولئیک، لینولئیک و اسید ایکوزو پنتانوئیک به دنبال دریافت لواستاتین در فسفولیپیدهای HDL افزایش نشان داده است
    نتیجه گیری
    احتمالا درمان با لواستاتین اثر محافظتی بیشتری در ژنوتیپ CCدر مقابل بیماری قلبی عروقی خواهد داشت.در ژنوتیپCC که به دنبال درمان فعالیت بالاتر پاراکسونازی دیده شده اسیداولئیک و لینولئیک موجود در HDL نیز افزایش داشته اند.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب، پاراکسوناز 1، فسفولیپید، لیپوپروتئین با دانسیته بالا
  • علیرضا محمدی، محسن دالوندی، حسین سرمدیان، محمد خلیلی صفحه 77
    عنوان: کیست هیداتید مغزی متعدد اولیه: معرفی یک مورد با تظاهر غیر معمول
    زمینه و هدف
    کیست هیداتید یک بیماری عفونی رایج ناشی از انگل اکینوکوکوس گرانولوسوس می باشد. درگیری اولیه مغز بسیار نادر است بطوریکه در نواحی اندمیک حدود 2% است. دراین مطالعه به معرفی یک بیمار 23 ساله مبتلا به کیست هیداتید اولیه متعدد مغزی می پردازیم.
    مورد: بیمار خانم 23 ساله ای بود که با تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه برای اولین بار، همی پارزی نیمه چپ بدن و صورت و سابقه سردرد از دو ماه قبل به اورژانس مراجعه نمود. در سی تی اسکن و MRI مغز یک ضایعه سیستیک بزرگ با حدود مشخص و هموژن در نوار حرکتی تمپوروپریتال راست با اثر فشاری وشیفت خط وسط مشهود بود که وجود کیست هیداتید مغزی را مطرح نمود؛ تعدادی کیست کوچکتر نیز وجود داشت. بررسی ها درگیری سایرنقاط بدن را نشان نداد. بیمار با آلبندازول(400میلیگرم دوبار در روز،2ماه) و جراحی برداشت تومور به روش دولینگ درمان شد. تعدادی کیست هیداتید متصل به پارانشیم مغز در سایزهای مختلف و یک کیست10سانتی متری به صورت کامل و بدون پارگی خارج شد. در پیگیری دو سال بعد در MRI بیمار هیچ ضایعه کیستیکی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    علیرغم میزان پایین بروز کیست هیداتید متعدد اولیه مغزی، در نواحی اندمیک بایستی تشخیص کیست هیداتید با استفاده از سی تی اسکن و MRI مدنظر قرار گیرد. جراحی روش استاندارد درمان بیماری است.
    کلیدواژگان: عفونتهای انگلی سیستم اعصاب مرکزی، کیست هیداتید مغزی، کیستهای متعدد، تشنج، جراحی
  • محمود رضا نخعی، امیر الماسی حشیانی، فاطمه ایمان پرست، سعید بابایی صفحه 92
    زمینه و هدف
    ویتامین آنقش اساسی در رشد، تولید مثل و حفظ بافت اپی تلیال دارد. ویتامین آ(به ویژه اسید رتینوئیک) به عنوان یک هورمون عمل می کند تا بیان ژن را تحت تاثیر قرار دهد، ویتامین آجهت نمو استخوان ها و عملکرد آنها و عملکرد سیستم ایمنی ضروری می باشد. نقش ویتامین آدر کاهش مرگ و میر اطفال تا سن 6 ماهگی بدرستی شناخته شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 90 مادر شیر ده از بین زایشگاه های خصوصی، تامین اجتماعی و زایشگاه های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کشور اراک، انتخاب شد. اطلاعات مربوط به پرسش نامه از دو قسمت اطلاعات کلی در مورد مادران باردارو اطلاعات مربوط به رژیم غذایی مادر، تشکیل شده بود. آنالیز مواد غذایی دریافتی با استفاده از نرم افزار Nutritionist II، انجام شد. اندازه گیری نمونه های رتینول سرم و بندناف به روش HPLC با فاز معکوس انجام شد.
    یافته ها
    رتینول بندناف مادران با وزن نوزادان همبستگی مثبتی را نشان داد (r=0.22) و 0.05)≥(p رتینول سرم مادران با وزن نوزادان همبستگی مثبتی نشان داد (r=0.13) اما معنی دار نبود. رتینول دریافتی نیز با وزن نوزاد همبستگی مثبت (r=0.15) نشان داد ولی معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    بهبود وضعیت رتینول مادر می تواند در بدنیا آوردن نوزاد با وزن طبیعی نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: وزن نوزاد، رتینول سرم، رتینول بند ناف، رتینول دریافتی، مادران باردار
  • افسانه نوروزی، محمد خلیلی، علیرضا کمالی، لورا ملیکوف صفحه 100
    زمینه و هدف
    عمل سزارین یکی از شایع ترین اعمال جراحی زنان می باشد. تهوع و استفراغ پس از درد شایع ترین عارضه اعمال جراحی می باشد. با توجه عوارض جانبی داروهای ضد تهوع، امروزه بطور گسترده از آنتاگونیست رسپتور های سرتونینی استفاده میشود،که یک ضد تهوع و استفراغ بسیار موثر اند وعوارض جانبی آنها کمتر از سایر دارو ها می باشد. اندانسترون نمونه بارز آنتاگونیستهای سرتونینی میباشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور تصادفی بر روی 162 زن کاندید سزارین انتخابی انجام گردید. به یک گروه 4 میلی گرم اندانسترون وریدی، گروه دوم 8 میلی گرم اندانسترون خوراکی و به گروه سوم پلاسبو داده شد. قبل از انجام اسپینال، هر 5 دقیقه تا 20 دقیقه بعد از آن فشار خون و ضربان قلب و بعد از عمل در ریکاوری و 2 و 4 و 6 ساعت بعد از عمل شدت تهوع و استفراغ بیمار و آپگار نوزادان ثبت گردید.
    یافته ها
    بین سه گروه مذکور اختلاف معنی داری از نظر سن، تعداد بارداری، میانگین فشار خون وضربان قلب مادر، قبل و حین عمل و آپگار نوزادان و سطح هوشیاری مادران وجود نداشت. بطور معنی داری در ریکاوری، 2و4ساعت پس از عمل تهوع و استفراغ در گروه اندانسترون خوراکی و وریدی کم تر از پلاسبوبود(05/0 p≥). ولی اختلاف معنی داری بین دو گروه خوراکی و وریدی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    می توان از اندانسترون خوراکی به جای اندانسترون وریدی با اثرات کاملا مشابه در کنترل تهوع و استفراغ بعد از عمل در خانم های کاندید سزارین استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سزارین، تهوع، اندانسترون، بی حسی اسپاینال، استفراغ
|
  • Naimeh Akbari Torkestani, Mahtab Atarha, Tooba Heidari, Leila Amiri Farahani, Nasrin Roozbehani Page 1
    Background
    Depression is one of the most common problems in postmenopausal women. Diosgenin present in fenugreek seeds present study the effects of menopause on depression in menopausal women took the city in 1390..
    Materials And Methods
    In a randomized controlled trial enrolled 60 women with complaints of depression caused by menopause. Beck Depression Inventory on a sample of postmenopausal women and the inclusion criteria were enrolled. The samples were divided randomly into two groups، Diosgenin (6 g Fenugreek seed daily containing 25 mg Diosgenin) and sorbitol (25 mg daily) for 8 weeks were placed before and after 8 weeks of intervention questionnaire، Beck completed SPSS software was used to test the statistical Paired test scores before and after treatment were compared.
    Results
    Mean depression score decreased after 8 weeks took Fenugreek containing Diosgenin and sorbitol as compared with before of intervention of this study and it was significant. The comparison did not indicate a significant difference between the two groups.
    Conclusions
    According to the finding of this study، administration of 6 g Fenugreek seed containing Diosgenin for 8 weeks decreased menopausal depression. The need for further studies with longer duration and higher doses before any recommendations can be felt.
    Keywords: Depression, diosgenine, fenugreek seeds, menopause
  • Alireza Jamshidi, Fard, Haleh Rafipour, Fardin Faraji Page 8
    Background
    Several clinical studies suggest that melatonin is a neuroprotective molecule in neurodegenerative disorders and it showed to be reduced in Multiple Sclerosis (MS) patients. MS also results in blurred vision، papillitis and diplopia. The main objective of the study was to asses the influence of Melatonin supplimentation on visual characteristics in patients with MS.
    Material And Methods
    In a Quasi Experimental plan، approved by AUMS ethical Committee، 34 (9 male and 25 female) patients with stable MS were asked to voluntearly participate in the study. All subjects (Mean EDSS; 3. 14) were taking their routine medications. Visual funtions were evaluated by Visual Functioning Questionnaire (VFO-25) and standard Pattern Reversal Visual Evoked Potentials (PR-VEP) records. Serum Melatonin levels were also measured using an ELISA assay. Recordings were performed after a single dose and after taking 1 tablet every night for 14 days، at the day 16th.
    Results
    In all subjects، Serum Melatonin levels were significantly enhanced. VFQ scores also showed significat improvement. Except the change in N75 latencies of left eyes، VEP latencies of P100، N145 of both eyes and N75 of right eyes were significantly (P<0. 05) reduced.
    Conclusion
    Our findings suggest significat improvements of visual symptoms of MS after daily intake of 3 mg Melatonin. The results calls for further studies and clinical trails before asking all MS patients to take Melatonin suppliment every night.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Melatonin, Visual Function, VEP, VFQ, 25
  • Ali Khajehlandi, Hosein Jafarei, Amin Mohammadi Demieh, Parvin Barzideh Page 19
    Background
    Heat shock proteins (HSP) are from proteins family playing crucial role in maintaining cellular hemostats and protecting cells in an acute and chronic stressful conditions. The object of this study is to investigate the alternation of heat shock proteins (HSP70) levels after Wingate and Strand tests in female students.
    Materials And Methods
    In this semi- experimental study، 40 female (20 athletics and 20 non-athletics) with the mean age 22. 3±3 & 23. 2±2، Height 159. 2±5 & 161. 2±4 cm and mean weight of 59. 3±3 & 65. 4±2 kg (respectively) were selected randomly and underwent training protocols of Wingate and Strand tests with 3 days intervals. 5 cc brachial vein blood samples were taken immediately before and after performing tests in order to analyze the data using repeated measure method.
    Results
    The findings showed significant increase after aerobic Strand test between athletics and non-athletics Female (p<0. 01). But، after aerobic Wingate test، a significant increased was observed only in Athletes'' group (p>0. 05). But there was an insignificant reduction in non-athlete group.
    Conclusions
    The results showed that exercise duration is more important than exercise intensity in HSP70 production.
    Keywords: Heat shock protein, Aerobic, Anaerobic test, Young female
  • Saideh Ziaei, Sara Ziagham, Masoumeh Sayahi Page 41
    Background
    menopause being the most critical period، the unfavorable changes in anthropometric and metabolic parameters associated with CVD risk. Metabolic syndrome is the key factor for cardiovascular disease and has become major problem in many countries. the high prevalence of metabolic syndrome، especially in women after menopause This study was performed to investigate the relationship between the Menopausal age and metabolic syndrome in non-obese postmenopausal women.
    Materials And Methods
    This cross sectional study on 140 healthy non-obese postmenopausal women who had a BMI less than30 Kg/m2، at 2009 in Ahvaz the data were contained demographic information، menopausal age، BMI، values of HDL-C، FBS، TG serum after 12 houres fasting، blood pressure and waist circumference. we used the Pearson correlation and multiple regression analysis by SPSS 15 software.
    Results
    Menopausal age with FBS (P=0. 04) was negatively significant. But there was not any correlation between menopausal age with other Components of metabolic syndrome. [triglycerides (P=0. 28)، systolic blood pressure (P=0. 80) diastolic blood pressure (P=0. 48)، waist circumference (P=0. 08)، HDL-C (P=0. 65)].
    Conclusion
    late menopause has favourable effect on Fasting glucose.
    Keywords: menopausal age, metabolic syndrome, non, obese postmenopausal women
  • Behnaz Taheri, Siyamak Samiee, Mehdi Paryan, Ehsanollah Ghaznavi, Rad Page 49
    Background
    The emergence of drug-resistant strain of M. tuberculosis is one of the most critical issues facing TB researchers and clinicians. rapid diagnosis of drug-resistant tuberculosis is essential for the prompt initiation of effective second-line therapy to improve treatment outcome and limit transmission of this obstinate disease. The aim of this study is to develop a Real-time PCR assay for the detection of mutations in RRDR (rifampcin resistance determinant region) of rpoB which conferring rifampicin resistance in Mycobacterium tuberculosis
    Methods
    In this experimental study، the primer and probe set were designed for a RRDR region of rpoB gene using a specialized software. Clinical specimens that had previously been evaluated resistant or sensitive by using convential method، were used for assessing the clinical sensitivity and specificity of the assay.
    Results
    The clinical sensitivity of the assay was determined 100%. The primers and the probes were rpoB specific and no cross-reaction was observed with other microorganisms and human genome bioinformatically. The clinical specificity of developed Real-timePCR assay was examined experimentally using 25 negative samples and determined to be 100%.
    Conclusion
    The developed real-time PCR assay can be used as an appropriate and efficient tool for the rapid detection of rifampicin-resistant Mycobacterium tuberculosis.
    Keywords: Hyb probes, Mycobacterium tuberculosis, rifampicin resistance, rpoB gene
  • Ali Asghar Farazi, Masome Sofian, Mansoreh Jabari Asl Page 58
    Background

    MycobacteriumTuberculosis usually infects the lungs but Organs other than the lungs may also be involved. This study is an analysis of the situation of extra-pulmonary tuberculosis in the central province of Iran. Methods and Materials: In this cross-sectional study، the information in the registration software of tuberculosis in Health centers collected and for analyzing of data statistical software SPSS ver. 16 was used.

    Results

    In the survey a total of 1787 TB patients were identified، of which 24. 2% were diagnosed with extra-pulmonary tuberculosis and %1. 9 of patient with extra-pulmonary TB were associated with HIV infection. Female to male sex ratio is equal to 1. 3. The 82. 5% of the patients were Iranian citizen and mean age of patients were 43. 3 years. Tuberculosis of the lymph nodes، skletal and pleural tuberculosis had the highest prevalence. Also extra-pulmonary tuberculosis in females، age15-55 was more and the diagnosis delay was more in extra-pulmonary tuberculosis and relapse was more in pulmonary tuberculosis.

    Conclusions

    Because of more diagnosis delay in extra-pulmonary tuberculosis it is necessary to train physicians and other healthcare workers in the field of extra-pulmonary TB diagnosis and more planning to do about learning of it.

    Keywords: Extra, pulmonary tuberculosis, Markazi province, Pulmonary tuberculosis
  • Keyhan Ghatreh Samani, Effat Farrokhi, Morteza Hashemzadeh, Esfandyar Heidarian Page 67
    Background And Aims
    Paraoxonase1 activity shows decline in patients with coronary artery disease. The C to T change in the -107 position of promoter is the most important genetic determinant of serum levels of paraoxonase 1. Study of this polymorphism and its relationship with the type of fatty acid composition of phospholipids in HDL particles can be found in the common pursuit of better medicines and Considered in drug treatment
    Methods
    In this descriptive study 265 Patients were selected and divided in two groups based on LDL level (131 in case and 134 in control). Information of subjects were collected from questionnaire and the results of biochemistry and molecular tests. Fatty acids of HDL phospholipids were measured with Gas chromatography technic.
    Results
    PON1aryl esterase activity، had no significant changes after treatment with lovastatin but paraoxonase activity had more significant increases in the CC genitype of -C/T107 polymorphism. Percent of oleic acid، linoleic acid and icosapentanioc acid in HDL phospholipids were increased by lovastatin.
    Conclusion
    Treatment with lovastatin in the CC genotype is probably more protective effect against cardiovascular disease. Following treatment، in patients with higher paraoxanase 1 activity Oleic acid and linoleic acid have also increased in HDL phospholipids.
    Keywords: Fatty acids, High density lipoprotein, PON1, Phospholipids
  • Alireza Mohammadi, Mohsen Dalvandi, Hossein Sarmadian, Mohammad Khalili Page 77
    Title: Primary Multiple Cerebral Hydatid Cysts: a case report of unusual presentation
    Background
    Hydatid disease is a common infection caused by Echinococcus granulosus. Cerebral involvement is very rare and only occurs in 2% of all hydatidosis in endemic areas. We report a case of primary multiple cerebral hydatid cysts in a 23 years old patient. Case: A 23 years old female was admitted in our emergency ward with primary generalized tonic colonic seizure، left body and face hemiparesis and history of headache in last two months. Contrast enhanced CT and MRI showed a big well-defined، rounded، cystic lesion in the motor strip of right temporo-parietal region with mass effect causing midline shift which was diagnostic for brain hydatid cyst and several smaller cysts. There was no evidence of other organs involvement. The patient underwent the brain surgery. A big hydatid cyst (10cm in diameter) and some others adhering to brain parenchyma in different sizes were evacuated completely and without rupture using Dowling method. Patient received albendazole 400mg/two times a day for 2 months too. There was no cyst in patient’s MRI study in two years follow up.
    Conclusion
    Though low incidence، primary multiple cerebral hydatid cysts should be considered in endemic area using brain CT and MRI. Surgery is standard treatment of the disease.
    Keywords: Central Nervous System Parasitic Infections, Cerebral Hydatid Cyst, Multiple Cysts, Seizures, Surgery
  • Mahmoud Reza Nakhaei, Amir Almasi, Hashyani, Fatemeh Imanparast, Saeid Babaei Page 92
    Background
    Vitamin A has essentiall role in growth، reproduction، and maintenace of epithelial cells. Vitamin A، especially retinoic acid acts like a hormone، for gene expression، Vitamin A is necessary for growth of bones and immune system. The role of vitamin A in reducing mortality rates of neonates is well recognised.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 90 pregnant mothers were selected from private and public hospitals in Arak. Data gathered through the questionnaire included general information concerning pregnat mothers and also their nutritional diet. The analysis of dietary intake done with nutritionist II software. The measurements of serum and cord blood retinol samples carried with reverse phase HPLC.
    Results
    Our results indicted that a positive and significant correlation between cord blood retinol of mothers and birth weigh of neonates (r=0. 22)، (p≥0. 05). There was no significant correlation between serum retinol of mothers and birth weigh of neonates. Also، There was no significant correlation between retinol intakes of mothers and birth weigh of neonates.
    Conclusion
    Improvement retinol status of mothers has efficient role in normal birth weigh of neonates.
    Keywords: neonate weight, serum retinol, cord blood retinol, retinol intake, pregnant mothers
  • Afsaneh Norouzi, Mohammad Khalili, Aliraza Kamali, Laura Melikof Page 100
    Background and
    Purpose
    Caesarean section is one of the most common gynecologic surgeries، Nausea and vomiting after pain is the most common side effect of surgeries، today،we most widely use of serotonin receptor antagonists،that are most effective antiemetic and have less side effect rather than other drug. Ondansetron is typical serotonin antagonists.
    Material And Methods
    This is a randomized، double-blind clinical trial on162 women undergoing cesarean section. 4mg intravenous ondansetron was given to first group and 8mg oral ondansetron was given to second group and thired group recived placebo. blood pressure and heart rate were measured before and immediately after performing spinal and every 5 minute until 20 minute. post operative nausea and vomiting and APGAR score were recorded after operation in recovery and 2،4،and 6 houres after surgery.
    Result
    there were no significant difference among 3 groups according to age،gravidity،mean atrial pressure and heart rate before and during surgery. Nausea and vomiting in oral and intravenous groups at recovery،2 and 4 hours after surgery were significantly less nausea and vomiting than placebo group (p<0. 05). Whereas there were no significant difference between oral and intravenous groups.
    Conclusion
    It was concluded that using oral ondansetron with the same antiemetic effect is more convienced to wemen undergoing cesarean section with spinal anesthesia.
    Keywords: cesarean section, nausea, ondansetron, spinal anesthesia, vomiting